Friday, April 5, 2013

Διαρροές Δεδομένων: Η πρόληψη προτεραιότητα για το 41% των εταιρειών

Η διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων – είτε από ατύχημα είτε από κακόβουλο σχεδιασμό—μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για κάθε εταιρεία, και στις χειρότερες των περιπτώσεων ενδέχεται ακόμα και να οδηγήσει μία επιχείρηση στην κατάρρευση.
Τα αποτελέσματα μίας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία IDC το Δεκέμβριο του 2012, δείχνει ότι πολλές εταιρείες αναγνωρίζουν τη βαρύτητα του προβλήματος –41% των εταιρειών ανησυχούν σοβαρά για πιθανές διαρροές δεδομένων και έχουν αναδείξει την πρόληψη σε πρωταρχικό τους στόχο. Σύμφωνα με την IDC, η κρυπτογράφηση —ένα από τα πλέον αποτελεσματικά και αξιόπιστα εργαλεία προστασίας—γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Τέσσερις λόγοι για να εφαρμόσουμε τεχνολογίες κρυπτογράφησης

Γενικά, οι τεχνολογίες κρυπτογράφησης κατατάσσονται σε δύο ομάδες - File and Folder Level Encryption (FLE) ή Full Disk Encryption (FDE). Η κρυπτογράφηση FLE προστατεύει συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους, οπότε είναι πιο κατάλληλη για την κρυπτογράφηση μικρού όγκου ευαίσθητων πληροφοριών.

Αντίθετα, η FDE κρυπτογραφεί ολόκληρο το σκληρό δίσκο και είναι ιδανική για να προστατεύει, για παράδειγμα, εταιρικούς φορητούς υπολογιστές στην περίπτωση που χαθούν ή κλαπούν. Από την στιγμή που η FLE και η FDE λύνουν διαφορετικά προβλήματα, οι περισσότεροι οργανισμοί προτιμούν να χρησιμοποιούν και τις δύο τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της IDC, υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι για να εφαρμόσουμε τεχνολογίες κρυπτογράφησης:

- Για να περιορίσουμε την πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες και να προστατευτούμε από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

- Για να προστατεύσουμε ευαίσθητα αρχεία από κακόβουλο λογισμικό και άλλες αυξανόμενα επικρατούσες απειλές του κυβερνοχώρου.

- Για να βοηθήσουμε στην οχύρωση των δεδομένων από επιθέσεις που εισβάλλουν επιτυχώς στο εταιρικό δίκτυο –οι επιθέσεις σε εταιρικές υποδομές και οι απόπειρες κλοπής δεδομένων γίνονται όλο και πιο σύνθετες.

- Για να ολοκληρώσουμε την εταιρική διαδικασία διαχείρισης κινδύνου. Η προστασία των δεδομένων διαδραματίζει έναν αυξανόμενα σημαντικό ρόλο ως στοιχείο-κλειδί σε αυτό τον τομέα.

Αυτή τη στιγμή, οι δαπάνες που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση δεν αποτελούν προτεραιότητα για τον προϋπολογισμό των περισσότερων τμημάτων ΙΤ. Παρ' όλα αυτά, οι αναλυτές της IDC είναι βέβαιοι πως η κρυπτογράφηση θα γίνει σύντομα μία από τις πιο περιζήτητες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με την IDC, η αγορά κρυπτογράφησης για το χώρο εργασίας θα αυξηθεί περισσότερο από 50% μέσα στα επόμενα χρόνια –από 556 εκατ. δολάρια το 2012 σε 866 εκατ. το 2016. Το 2013, το κόστος της προστασίας δεδομένων θα ξεπεράσει τα 2 δις δολάρια για πρώτη φορά, ενώ το 2016 θα φτάσει πάνω από τα 3 δις.

Οι τεχνολογίες κρυπτογράφησης της Kaspersky Lab

Για να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, η νέα εταιρική πλατφόρμα Kaspersky Endpoint Security for Business προσφέρει και τις δύο τεχνολογίες κρυπτογράφησης, FDE και FLE.

Η λύση αυτή ενσωματώνει αρκετά άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων κεντρικών λειτουργιών διαχείρισης για τεχνολογίες κρυπτογράφησης μέσω του Kaspersky Security Center, τη δυνατότητα ορισμού γενικών κανόνων για την κρυπτογράφηση δεδομένων σε εξωτερικά μέσα και την αυτόματη κρυπτογράφηση αρχείων που δημιουργούνται ή τροποποιούνται από οποι οδήποτε πρόγραμμα που καθορίζει το προσωπικό IT μιας εταιρείας.

Είναι σημαντικό να μειώσουμε την πολυπλοκότητα στον χώρο του ΙΤ, και το Kaspersky Endpoint Security for Business επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εξαλείφοντας τα πολλά διαφορετικά εργαλεία, προμηθευτές και εφαρμογές ενώνοντας τις ανάγκες τους σε μία και μοναδική πλατφόρμα. Για να διευκολύνει τη μείωση της πολυπλοκότητας, η λειτουργία της κρυπτογράφησης συνδυάζεται με ένα ευρύ φάσμα άλλων τεχνολογιών της Kaspersky Lab σε αυτή τη νέα πλατφόρμα. Προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό, spam, στοχευμένες απειλές και άλλους κινδύνους του κυβερνοχώρου, δημιουργώντας έν� � πραγματικά ασφαλές περιβάλλον για τη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών σε όλους τους κόμβους της εταιρικής υποδομής.
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment